Categoriearchief: Cursussen

Een EHBO cursus volgen

Heeft u een idee wat u moet doen bij een ongeluk? Waarschijnlijk niet. Daarom is het hartstikke handig om een EHBO cursus te volgen, zodat u weet wat u kunt doen bij ongevallen. 

Wat is EHBO?

EHBO staat voor Eerste Hulp Bij Ongevallen. Eerste hulp verlenen als er een ongeluk gebeurt is heel fijn. Het zorgt er namelijk voor dat u kunt handelen in plaats van dat u zonder enig idee hulpeloos staat toe te kijken. Een voorbeeld van EHBO is reanimeren van een slachtoffer van een auto ongeluk. 

Wat doet u in de cursus?

In de EHBO cursus leert u een aantal dingen. In deze blog noemen we een aantal onderdelen:

  • Reanimeren met en zonder Automatische Externe Defibrillator (AED);
  • Een huidwond, bloeding of brandwond behandelen;
  • Wat te doen bij bewusteloosheid, verslikking;
  • Wat te doen bij letsel aan botten, spieren en gewrichten;
  • Wat te doen bij hoofd- en wervelletsel.

Daarnaast leert u de eerste signalen herkennen zodat u sneller kunt reageren bij hart- en vaatproblemen. De kans op herstel van het slachtoffer wordt dan een stuk groter. Kortom, u leert zich te redden in lastige situaties bij ongevallen op de werkvloer, in het dagelijks leven of zomaar op straat. Misschien redt u wel iemands leven na de cursus!

Een cursus Excel

In het Nederlandse, en bijna het wereldwijde, bedrijfsleven wordt Microsoft Excel het meest gebruikt als spreadsheetprogramma. Voor vele banen is het een vereiste om ook kennis te hebben van Microsoft Excel. Het volgen van een cursus Excel is dan ook aan te raden, je leert op die manier op professioneel niveau de software te gebruikten.

Microsoft Office Excel

cursus-excelExcel is een spreadsheetprogramma welke onderdeel is van Windows Microsoft Office. Er zijn allerlei administratieve taken die je met Excel erg gemakkelijk kunt verwerken. Vaak kan men wel de basisvaardigheden in Excel maar veel verder dan het invullen en af en toe een rekensom komt men dan niet. Toch heeft Excel allerlei verschillende functies die maar weinig worden gebruikt maar waardoor gegevens wel erg gemakkelijk kunnen worden verwerkt. Je kunt onder andere grafieken, tabellen en diagrammen maken, je boekhouding in Excel bijhouden, budgetten maken of gewoon gebruiken als gegevensdatabase.

Het volgen van een cursus Excel

Allerlei verschillende opleidingsinstituten bieden een cursus Excel aan en ook online kun je allerlei particuliere cursussen vinden van kenners die het je uit willen leggen. Wanner je beslist gebruik te maken van een thuisstudie heb je allerlei verschillende soorten cursussen Excel tot je beschikking. Van beginnersniveau tot cursussen voor de experts. Natuurlijk kun je ook zelf aan de slag gaan met Excel en het via diverse handleidingen leren, nadeel is wel dat je geen begeleiding krijgt en dat je dan geen certificaat hebt die je bijvoorbeeld op je CV kunt vermelden.