Een cursus Excel

In het Nederlandse, en bijna het wereldwijde, bedrijfsleven wordt Microsoft Excel het meest gebruikt als spreadsheetprogramma. Voor vele banen is het een vereiste om ook kennis te hebben van Microsoft Excel. Het volgen van een cursus Excel is dan ook aan te raden, je leert op die manier op professioneel niveau de software te gebruikten.

Microsoft Office Excel

cursus-excelExcel is een spreadsheetprogramma welke onderdeel is van Windows Microsoft Office. Er zijn allerlei administratieve taken die je met Excel erg gemakkelijk kunt verwerken. Vaak kan men wel de basisvaardigheden in Excel maar veel verder dan het invullen en af en toe een rekensom komt men dan niet. Toch heeft Excel allerlei verschillende functies die maar weinig worden gebruikt maar waardoor gegevens wel erg gemakkelijk kunnen worden verwerkt. Je kunt onder andere grafieken, tabellen en diagrammen maken, je boekhouding in Excel bijhouden, budgetten maken of gewoon gebruiken als gegevensdatabase.

Het volgen van een cursus Excel

Allerlei verschillende opleidingsinstituten bieden een cursus Excel aan en ook online kun je allerlei particuliere cursussen vinden van kenners die het je uit willen leggen. Wanner je beslist gebruik te maken van een thuisstudie heb je allerlei verschillende soorten cursussen Excel tot je beschikking. Van beginnersniveau tot cursussen voor de experts. Natuurlijk kun je ook zelf aan de slag gaan met Excel en het via diverse handleidingen leren, nadeel is wel dat je geen begeleiding krijgt en dat je dan geen certificaat hebt die je bijvoorbeeld op je CV kunt vermelden.