vrouw met rood shirt en vrouw met wit shirt kijken naar laptop

Help! Mijn studie voldoet niet aan mijn verwachtingen 

Studeren is een spannende reis, maar soms kom je er halverwege achter dat de weg die je hebt gekozen niet helemaal is wat je ervan had verwacht. Als je jezelf betrapt op de gedachte “ik vind mijn opleiding niet leuk” ben je zeker niet alleen. Gelukkig is er een oplossing: studiekeuzeadvies. Laten we samen ontdekken hoe je jouw studie-ervaring kunt transformeren en weer enthousiast kunt worden over je academische pad. 

Ontdekken waarom je studie niet bevredigend is 

Het is normaal om af en toe te twijfelen, maar als de gedachte “ik vind mijn opleiding niet leuk” een constante metgezel wordt, is het tijd om te onderzoeken waarom. Analyseer wat je ontevreden maakt. Is het de inhoud van de vakken, de manier van lesgeven, of misschien de sfeer op de campus? Door de oorzaken te identificeren, leg je de basis voor een gerichte oplossing. 

Studiekeuzeadvies als reddingsboei 

Sta je op het punt je studie vaarwel te zeggen? Overweeg dan om professioneel studiekeuzeadvies in te schakelen. Deze experts zijn er om jou te begeleiden bij het ontdekken van je passies, interesses en sterke punten. Ze bieden niet alleen inzicht in alternatieve studierichtingen, maar helpen je ook bij het maken van weloverwogen beslissingen over je academische toekomst. 

Amsterdam als studiebestemming 

Amsterdam staat bekend om zijn diverse onderwijsinstellingen en levendige studentenleven. Als je denkt “ik vind mijn opleiding niet leuk,” overweeg dan om de mogelijkheden in deze bruisende stad te verkennen. Van kunst en cultuur tot wetenschap en technologie, Amsterdam biedt een breed scala aan studierichtingen die je misschien wel inspireren. 

De kracht van een nieuwe start 

Soms is de beste oplossing om een nieuwe start te maken. Overweeg om van studierichting te veranderen en geef jezelf de kans om iets te studeren wat je echt boeit. Het is nooit te laat om de koers van je academische reis te veranderen. Amsterdam biedt een vruchtbare bodem voor persoonlijke en academische groei. 

Een oproep tot actie 

Als de gedachte “ik vind mijn opleiding niet leuk” je niet loslaat, is het tijd voor actie. Analyseer je ontevredenheid, overweeg studiekeuzeadvies en ontdek de mogelijkheden die Amsterdam te bieden heeft. Jouw academische welzijn is van het grootste belang, en de juiste keuzes kunnen de deur openen naar een bevredigende studie-ervaring. 

Overweeg je een nieuwe start? Ontdek wat Amsterdam te bieden heeft en vind een studierichting die jouw passies en interesses weerspiegelt. Neem de regie over je academische reis en herontdek het plezier van leren. De stad wacht op je, klaar om je te verwelkomen in een wereld van mogelijkheden. 

telefoon met een logo op beeldscherm. daarachter een computer scherm.

Ontdek de kracht van AI-training voor uw onderneming

In het tijdperk van digitale transformatie speelt kunstmatige intelligentie (AI) een sleutelrol in de evolutie van bedrijven. AI-training is niet langer een optie, maar een noodzaak voor ondernemers die hun bedrijf naar een hoger niveau willen tillen. Dit artikel belicht waarom het volgen van AI-training essentieel is voor moderne ondernemers.

De basis van AI begrijpen:

AI is een breed veld dat zich bezighoudt met het creëren van slimme machines die taken kunnen uitvoeren die normaal menselijke intelligentie vereisen. Door AI-training te volgen, krijgt u inzicht in hoe deze technologie werkt en hoe deze kan worden toegepast binnen uw bedrijf. Het begrijpen van de basisprincipes van AI stelt u in staat om geïnformeerde beslissingen te nemen over de implementatie van AI-oplossingen.

AI in bedrijfsstrategie integreren:

Een sleutelaspect van AI-training is het leren hoe AI kan worden geïntegreerd in uw bedrijfsstrategie. Dit omvat het identificeren van processen die kunnen worden geautomatiseerd, het verbeteren van klantenservice met AI-gestuurde tools en het gebruik van data-analyse voor betere zakelijke inzichten. AI-training biedt praktische kennis en vaardigheden die nodig zijn om deze technologie effectief te integreren.

Concurrentievoordeel behalen:

In een snel veranderende zakelijke omgeving biedt AI-training een concurrentievoordeel. Bedrijven die AI slim inzetten, kunnen efficiënter werken, innovatiever zijn en beter inspelen op klantbehoeften. Door AI-training te volgen, blijft u niet alleen bij met de laatste ontwikkelingen, maar kunt u ook een leider worden in uw branche.

Toekomstgerichte vaardigheden ontwikkelen:

AI zal een steeds grotere rol spelen in de toekomst van het bedrijfsleven. Door nu AI-training te volgen, investeert u in de toekomst van uw onderneming. U ontwikkelt vaardigheden die essentieel zullen zijn in de opkomende digitale economie, waardoor uw bedrijf klaar is voor toekomstige uitdagingen en kansen.

Conclusie:

AI-training is cruciaal voor elke ondernemer die zijn bedrijf succesvol wil laten groeien en bloeien in het digitale tijdperk. Het biedt niet alleen een diepgaand begrip van AI en zijn toepassingen, maar stelt u ook in staat om uw bedrijf te innoveren en een voorsprong te krijgen op de concurrentie. De toekomst van zaken doen is onlosmakelijk verbonden met AI, en door nu te investeren in AI-training, zorgt u ervoor dat uw bedrijf een actieve deelnemer wordt in deze spannende toekomst.

Alles wat je moet weten over AED training

In Nederland zijn we hartstikke goed in EHBO. Tijdens onze opleiding leren we om eerste hulp te bieden bij ongevallen en letsels, zoals pleisters plakken en verband aanleggen. Maar wist je dat het ook belangrijk is om te weten hoe je om moet gaan met een AED (Automatische Externe Defibrillator)? Een AED kan levens redden bij een hartstilstand. Wil je weten wat je moet weten over AED training? Lees dan verder!

Wat is een AED?

AED staat voor Automatische Externe Defibrillator. Dit is een apparaat dat gebruikt wordt bij een hartstilstand. Bij een hartstilstand gaat het hart vaak onregelmatig kloppen, wat kan leiden tot het stilvallen van het hart. Een AED kan dan een schok geven, waardoor het hart weer op gang kan komen. Een AED is daarom van levensbelang bij een hartstilstand.

Wat leer je tijdens AED training?

Tijdens een AED training leer je hoe je kunt omgaan met een AED. Je leert hoe je deze moet aansluiten en hoe je de instructies op de AED moet opvolgen. Daarnaast leer je hoe je moet reanimeren en hoe je een patiënt moet behandelen in een noodsituatie. In sommige gevallen wordt de AED ingezet door professionele hulpverleners, maar ook als omstander is het belangrijk om te weten hoe je deze moet gebruiken.

Waarom is het belangrijk om AED training te volgen?

Het volgen van AED training is ontzettend belangrijk, omdat je hierdoor weet wat je moet doen bij een noodsituatie. Bij een hartstilstand is het van levensbelang om zo snel mogelijk te handelen. Als je weet hoe je een AED moet gebruiken, kun je het verschil maken. Door snel te handelen, vergroot je de kans op overleven van het slachtoffer. AED training is dus niet alleen belangrijk voor professionele hulpverleners, maar voor iedereen.

Wie kan AED training volgen?

Iedereen kan AED training volgen. Er zijn verschillende instanties die AED training aanbieden. Dit kan bijvoorbeeld bij het Rode Kruis, het Oranje Kruis, of bij een EHBO-vereniging. Bij deze instanties kun je een cursus volgen, waarbij je leert hoe je moet handelen bij een noodsituatie. Na het volgen van de cursus krijg je een certificaat, waaruit blijkt dat je bekwaam bent in het gebruik van een AED.
AED training is dus ontzettend belangrijk voor het vergroten van de overlevingskans van slachtoffers bij een hartstilstand. Door te weten hoe je een AED moet gebruiken, kun je het verschil maken in een noodsituatie. Iedereen kan AED training volgen, ongeacht leeftijd of achtergrond. Het is een investering in je eigen kennis en vaardigheden, die zeker het verschil kan maken wanneer het erop aankomt. Ben jij al bekwaam in het gebruik van een AED? Zo niet, overweeg dan om een cursus te volgen bij een van de instanties die AED training aanbieden. Voor meer informatie kun je terecht op bijvoorbeeld aed-professionals.nl.

gepersonaliseerde pen

Pennen zijn tijdloos

Plekken waar u pennen kan kopen

Er zijn verscheidene plekken waar u op zoek kan gaan naar de perfecte pen voor u. Denk hierbij aan de gespecialiseerde winkels die er volledig op toe gericht zijn om de meest geschikte pen voor u uit te zoeken. Echter, het is ook mogelijk om bij de Kruidvat of HEMA een simpele balpen aan te schaffen. Daarnaast kan u er ook voor kiezen om de pen online te kopen. Denk hierbij aan Bol.com maar ook de hiervoorgenoemde gespecialiseerde winkels beschikken vaak over een online webshop waar u ook over kan gaan tot directe aan het huis geleverde pennen. Niet alleen de pennen kan u fysiek of online kopen, ook de vullingen die nodig zijn voor sommige van deze zeer hoge kwaliteit pennen, kan u aanschaffen in deze (online) winkels. Desalniettemin, het is wel van groot belang dat als u een dure pen uitzoekt om te kopen, u goed overweegt of u het de prijs waard vindt. Het zou namelijk zonde zijn als u een pen aanschaft die niet geschikt is voor uw gebruik.

Soorten pennen

De soorten pennen zijn bijna ontelbaar. Dagelijks worden er wel weer nieuwe, dan wel gekke, varianten op de markt gezet. De blauwe vulling pen is wellicht de meest bekende op de markt. Deze zijn voornamelijk populair onder middelbare scholieren en studenten. Ze zijn namelijk goedkoop om aan te schaffen en ze gaan relatief lang mee. Echter, vaak krijgt u wel gemakkelijk vlekken ervan op uw hand of gaat de pen erg afgeven. Dit is uiteraard onplezierig. Naast dit type pennen zijn er ook pennen die u opnieuw kan vullen. Deze pennen nemen vaak al snel toe in prijs, ook de onderhoudsprijs van desbetreffende type pen ligt hoger omdat de gebruiker om de zoveel tijd nieuwe vullingen moet aanschaffen. Desalniettemin, het kan nooit kwaad om een gepersonaliseerde pen toe te voegen aan uw schrijf-attributen. Een gepersonaliseerde pen kan u dingen laten oproepen uit het verleden, of u gebruikt het meer als een status element.

Waarom zijn pennen duur?

De reden waarom sommige pennen vrij duur kunnen worden ligt verscholen achter twee ambachts elementen. In de eerste plaats het materiaal dat gebruikt wordt voor de pen. Sommige pennen worden namelijk van een stevig en duurzaam materiaal gemaakt wat dus lang meegaat. Een voorbeeld hiervoor kan goud zijn, maar ook een andere edelmetaal. Bovendien kan een bepaald soort materiaal ook fijner in de hand liggen dan andere materialen wat ertoe leidt dat de prijs van de pen in zijn algemeenheid stijgt. Ten tweede is de prijs van de pen afhankelijk van de ambachts uren die erin worden gestoken. In een klassieke balpen zit weinig tijd aangezien het vaak met een machine gemaakt kan worden. Echter, sommige materialen kunnen niet door een machine bij elkaar worden gezet en dus moet het van de handen komen van een ambachtsman. Kortom, als u zichzelf wilt trakteren op een mooi geschenk of een mooi geschenk voor een ander. Dan kan u kiezen voor een dure pen.

Een didactiek training?

Wanneer u docent bent en beter les wilt leren geven, kan het een goed idee zijn om u in te schrijven voor een didactiek training. De kans is groot dat u hier al eens van heeft gehoord, maar wat houd het nou precies in? Als u een didactiek training volgt, leert u om informatie beter naar anderen over te brengen. Voor docenten is dat natuurlijk belangrijk, en dus is zo’n training ideaal. Er zijn ook mensen die hele andere beroepen beoefenen en toch een dergelijke training volgen. Goed informatie kunnen overbrengen naar anderen komt namelijk altijd van pas. Het kan goed voor uw loopbaan zijn om over didactische vaardigheden te beschikken, ook als u geen docent van beroep bent. 

Wat leer je met een didactiek training? 

Met een didactiek training leert u dus lesgeven, maar op wat voor een manier? Om te beginnen leert u om individuen beter te observeren. Zo ziet u wie er nog moeite met de stof hebben of wie het juist erg goed onder de knie hebben. Ook leert u om goede feedback te geven, feedback waarmee men echt iets kan. Wordt iemand beter, dan laat u ook merken dat er vooruitgang is. Zo stuurt u uw leerlingen in de juiste richting. Het is ook een actievere vorm van lesgeven dan wanneer u zelf continu aan het uitleggen bent en u zich alleen tot de klas richt. De lessen worden interessanter voor de leerlingen en ze raken gemotiveerder. De resultaten zullen daardoor beter zijn en ook heeft u minder last van leerlingen die afdwalen met hun gedachten. Het resultaat is dat ook u een lagere werkdruk heeft. 

Wilt u een didactiek training volgen? Dan zijn er diverse bedrijven waarbij u terechtkunt voor een dergelijke training. Het is zeker aan te raden om uzelf eens goed in de mogelijkheden te verdiepen

Een EHBO cursus volgen

Heeft u een idee wat u moet doen bij een ongeluk? Waarschijnlijk niet. Daarom is het hartstikke handig om een EHBO cursus te volgen, zodat u weet wat u kunt doen bij ongevallen. 

Wat is EHBO?

EHBO staat voor Eerste Hulp Bij Ongevallen. Eerste hulp verlenen als er een ongeluk gebeurt is heel fijn. Het zorgt er namelijk voor dat u kunt handelen in plaats van dat u zonder enig idee hulpeloos staat toe te kijken. Een voorbeeld van EHBO is reanimeren van een slachtoffer van een auto ongeluk. 

Wat doet u in de cursus?

In de EHBO cursus leert u een aantal dingen. In deze blog noemen we een aantal onderdelen:

  • Reanimeren met en zonder Automatische Externe Defibrillator (AED);
  • Een huidwond, bloeding of brandwond behandelen;
  • Wat te doen bij bewusteloosheid, verslikking;
  • Wat te doen bij letsel aan botten, spieren en gewrichten;
  • Wat te doen bij hoofd- en wervelletsel.

Daarnaast leert u de eerste signalen herkennen zodat u sneller kunt reageren bij hart- en vaatproblemen. De kans op herstel van het slachtoffer wordt dan een stuk groter. Kortom, u leert zich te redden in lastige situaties bij ongevallen op de werkvloer, in het dagelijks leven of zomaar op straat. Misschien redt u wel iemands leven na de cursus!

Reliability Centered Maintenance om samen te werken aan onderhoud!

Reliability Centered Maintenance is een methodiek die er speciaal voor zorgt dat uw systemen optimaal werken door onderhoudsconcepten te creëren. Er kunnen speciale cursussen worden gevolgd om in teamverband te werken aan kosten efficiëntie van onderhoud aan apparaten en systemen. Doel is om de betrouwbaarheid, veiligheid en kwaliteit van machines en installaties te optimaliseren op een kostenbesparende effectieve methode. Het gaat hoofdzakelijk om hoog kritische systemen. Deze methode scheelt bedrijven veel geld vanwege professionele aanpak die in een sterk teamverband plaatsvind. Bij de RCM methode worden nieuwe onderhoudsplannen gecreëerd door storingsgedrag effectief in kaart te brengen. Het leert bedrijven en hun personeel beter te onderhouden doordat er gerichte vakbekwame kwalificaties worden aangeleerd op het gebied van systeemonderhoud d.m.v. software om onderhoudsplannen mee te maken.

Reliability Centered Maintenance Training

De rode draad van de training stelt dat parate kennis recenter is dan de beschikbare data voor onderhoudsaspecten. Een aantal stappen die tijdens de training wordt doorlopen zijn kennis van operationele contexten, beschrijving geven van storingen, zoals oorzaken, gevolgen en dieper achterliggende redenen van storingen. Daarnaast dient u storingsvormen en effecten te beschrijven van storingen. Ook het benoemen van proactieve taken die moeten worden ingezet om storingen te voorkomen komen aan bod tijdens RCM zoals vervanging en toestandstaken, revisie en combinatietaken. Ook leert u bepaald terugval taken uit te voeren en te benoemen zoals testtaken, modificaties en correcties. U heeft geleerd hoe u storingen kunt managen en op een effectieve manier kunt voorkomen in hoog kritische systemen. Daarnaast biedt RCM geen Failure Mode Effect Analysis omdat deze zich richt op laag kritische systemen.

Niveau’s

RCM wordt aangeboden in twee levels. De eerste is een werkgroeplid opleiding. Hierbij maken deelnemers in drie dagen kennis met RCM wat het is en inhoud. Inclusief terminologie om gedachtengoed te beheersen. Er worden stappen doorlopen die tot een onderhoudsconcept leiden. De tweede opleiding is de RCM facilitator. Deze zorgt voor een eind verantwoordelijkheid voor werkgroepen en hun samenstelling, analyses, keuzes, systeemgrenzen, kwaliteitsbeheersing en het managen van storingsfuncties.

Opleiden van je medewerkers: een vijftal tips

Met het opleiden en trainen van je medewerkers haal je als bedrijf eenvoudig extra kennis in huis. Maar uit welke opleiding kies je? Hieronder een vijftal tips.

VCA (Veiligheid Checklist Aannemers)
De VCA-cursus duurt één dag en wordt afgerond met een examen. Het VCA-certificaat is tien jaar geldig. De cursisten krijgen lesstof op gebied van wetgeving, risicobeheersing, gevaarlijke stoffen, gereedschappen en machines, tillen en dragen, veilig werken op hoogte en nog veel meer. Er wordt onderscheid gemaakt in VCA-basis voor operationele medewerkers en VCA-VOL voor leidinggevenden.

BHV (Bedrijfshulpverlening)
De wetgeving verplicht organisaties de bedrijfshulpverlening goed te regelen. Daarvoor dienen voldoende bedrijfshulpverleners aanwezig te zijn. De bedrijfshulpverlener kan na de cursus eerste hulp verlenen, brand bestrijden, ontruimen, de AED (Automatische Externe Defibrillator) gebruiken, reanimeren en alarmeren. De cursus duurt één dag en na afloop ontvangt de cursist een certificaat.

ABVL (Aanslaan en Begeleiden Van Lasten)
Het aanslaan en begeleiden van lasten komt erg nauw. Tijdens de cursus leert de deelnemer het voorbereiden en uitvoeren van lasten aanslaan en deze te begeleiden, geheel conform de richtlijnen en de huidige wetgeving. De cursus duurt drie dagen en bestaat uit een theoretisch en een praktisch gedeelte. Na het behalen van het theorie- en praktijkexamen krijgt de cursist een VCA SOG certificaat. Deze is vijf jaar geldig.

Veilig werken met de heftruck
Het besturen van een heftruck vraagt vaardigheid, verantwoordelijkheid en kunde van de chauffeur. Tijdens deze eendaagse cursus leert de chauffeur meer over veiligheid, wetgeving, laden en lossen, belastbaarheid en het bedienen van magazijnstellingen. De cursus wordt afgesloten met een theorietoets en een praktijkbeoordeling. Indien beide onderdelen positief worden afgerond, ontvangt de cursist voor vijf jaar een certificaat.

Veilig hijsen met grondverzetmachines
Tijdens deze cursus leert de machinist op praktische wijze hijswerkzaamheden uit te voeren met hun graafmachine. De inhoud van de cursus bestaat uit wetgeving, stabiliteit, keuring, hijsmiddelen (gebruik en onderhoud), persoonlijke beschermingsmiddelen en communicatie. De machinist krijgt na afloop een certificaat dat 5 jaar geldig is.

Natuurlijk zijn er nog veel meer soorten opleidingen. Met bovenstaande tips hopen wij je op weg te helpen met het maken van een juiste keuze.

Wat u moet weten over verandermanagement

Een bedrijf runnen is veel werk en brengt verschillende risico’s met zich mee. Wanneer u in het bezit bent van een bedrijf, bent u natuurlijk constant bezig met het zoeken van verbeterpunten. Een oplossing om uw bedrijf te verbeteren is verandermanagement. Hoe het precies werkt en wat de voordelen zijn leest u hieronder.

Wat is verandermanagement?

Om goed te begrijpen hoe verandermanagement kan bijdragen aan uw bedrijf, is het eerst belangrijk om door te hebben wat het precies inhoudt. Verandermanagement wordt gevolgd om verbeteringen aan te brengen in een bedrijf. De organisatie binnen het bedrijf wordt veranderd met als doel het bedrijf te verbeteren. Binnen het verandermanagement zijn er nog drie subcategorieën: planmatig veranderen, incrementeel veranderen en zoekend veranderen. Bij planmatig veranderen is het precies duidelijk wat er bereikt moet worden. De stappen om dit doel te behalen staan ook al van te voren vast. Deze manier van verandermanagement volgen biedt veel zekerheid en overzicht. Bij incrementeel veranderen is er, net als bij planmatig veranderen, een duidelijk doel. Het grote verschil zit in de manier waarop het bereikt wordt. Bij deze manier van verandermanagement volgen is er namelijk geen vast plan dat gevolgd moet worden, er worden ter plekke beslissingen genomen. Bij deze methode is dus wel een duidelijk doel, maar er is binnen het proces nog genoeg ruimte voor aanpassingen. Tenslotte is er ook nog zoekend veranderen, hier is het enige doel het bedrijf verbeteren. Het idee hierachter is dat iedereen een plan kan maken of een doel kan stellen, vervolgens kunnen de middelen van het bedrijf gebruikt worden om dit doel te behalen.

Hoe draagt verandermanagement bij aan uw bedrijf?

Verandermanagement neemt risico’s met zich mee, maar deze risico’s zijn het waard. Wanneer uw bedrijf verandermanagement volgt kunnen er namelijk drastische verbeteringen plaatsvinden. Uit verschillende voorbeelden is gebleken dat werknemers gelukkiger kunnen worden door het volgen van verandermanagement. Daarnaast kan het volgen van verandermanagement zorgen voor meer omzet.

 

Over de functie Office manager

De office manager is misschien wel de belangrijkste medewerker van een kantoorafdeling. Niet omdat hij boven de medewerkers staat, maar juist omdat hij ze helpt, faciliteiten voor ze regelt en ze ondersteunt bij vragen en moeilijkheden. De office manager kan alles wat een administratief medewerker kan en regelt bovendien alle praktische zaken op de afdeling. Hij is het eerste aanspreekpunt voor de werknemers, helpt en motiveert ze, en wijst ze als dat nodig is ook terecht. Hij heeft een uitgebreid en verantwoordelijk takenpakket. Een office manager is van alle markten thuis. Hij heeft een praktische en oplossingsgerichte instelling. Hij kan professioneel en persoonlijk communiceren met de andere medewerkers, externe partijen en het management. Als office medewerkers vind je het leuk om mensen te helpen, te motiveren en aan te sturen. Je legt er eer in om je kantoor altijd piekfijn in orde te laten zijn en de productiviteit en tevredenheid van je collega’s zo goed mogelijk te stimuleren.

Wat leer je bij de opleiding Office manager?

Een office manager kan om te beginnen alles wat zijn collega’s ook kunnen. Daarom leer je eerst de taken van een administratief medewerker uit te voeren: gesprekken houden, data beheren, dossiers aanleggen en omgaan met de computer. In tweede instantie krijg je de praktische benodigdheden van een kantoor onder de knie. Je leert om te gaan met elektronische hulpmiddelen en kantoorartikelen, krijgt les over voorraadbeheer en bijbestellen, en oefent met dossiervorming en correspondentie voor de kantoorafdeling. Ook oefen je door middel van theorie en gesprekstechnieken met feedback geven, motiveren van werknemers en het vervullen van een leidersrol.

Welke mogelijkheden heb je als Office manager?

Een office manager is een veelgevraagde professional bij bedrijven. Hij is breed inzetbaar, maar heeft ook de training om een afdeling medewerkers aan te sturen. Daarom zijn je baankansen gunstig en kan je bij veel verschillende ondernemingen terecht.