Categoriearchief: Studie

vrouw met rood shirt en vrouw met wit shirt kijken naar laptop

Help! Mijn studie voldoet niet aan mijn verwachtingen 

Studeren is een spannende reis, maar soms kom je er halverwege achter dat de weg die je hebt gekozen niet helemaal is wat je ervan had verwacht. Als je jezelf betrapt op de gedachte “ik vind mijn opleiding niet leuk” ben je zeker niet alleen. Gelukkig is er een oplossing: studiekeuzeadvies. Laten we samen ontdekken hoe je jouw studie-ervaring kunt transformeren en weer enthousiast kunt worden over je academische pad. 

Ontdekken waarom je studie niet bevredigend is 

Het is normaal om af en toe te twijfelen, maar als de gedachte “ik vind mijn opleiding niet leuk” een constante metgezel wordt, is het tijd om te onderzoeken waarom. Analyseer wat je ontevreden maakt. Is het de inhoud van de vakken, de manier van lesgeven, of misschien de sfeer op de campus? Door de oorzaken te identificeren, leg je de basis voor een gerichte oplossing. 

Studiekeuzeadvies als reddingsboei 

Sta je op het punt je studie vaarwel te zeggen? Overweeg dan om professioneel studiekeuzeadvies in te schakelen. Deze experts zijn er om jou te begeleiden bij het ontdekken van je passies, interesses en sterke punten. Ze bieden niet alleen inzicht in alternatieve studierichtingen, maar helpen je ook bij het maken van weloverwogen beslissingen over je academische toekomst. 

Amsterdam als studiebestemming 

Amsterdam staat bekend om zijn diverse onderwijsinstellingen en levendige studentenleven. Als je denkt “ik vind mijn opleiding niet leuk,” overweeg dan om de mogelijkheden in deze bruisende stad te verkennen. Van kunst en cultuur tot wetenschap en technologie, Amsterdam biedt een breed scala aan studierichtingen die je misschien wel inspireren. 

De kracht van een nieuwe start 

Soms is de beste oplossing om een nieuwe start te maken. Overweeg om van studierichting te veranderen en geef jezelf de kans om iets te studeren wat je echt boeit. Het is nooit te laat om de koers van je academische reis te veranderen. Amsterdam biedt een vruchtbare bodem voor persoonlijke en academische groei. 

Een oproep tot actie 

Als de gedachte “ik vind mijn opleiding niet leuk” je niet loslaat, is het tijd voor actie. Analyseer je ontevredenheid, overweeg studiekeuzeadvies en ontdek de mogelijkheden die Amsterdam te bieden heeft. Jouw academische welzijn is van het grootste belang, en de juiste keuzes kunnen de deur openen naar een bevredigende studie-ervaring. 

Overweeg je een nieuwe start? Ontdek wat Amsterdam te bieden heeft en vind een studierichting die jouw passies en interesses weerspiegelt. Neem de regie over je academische reis en herontdek het plezier van leren. De stad wacht op je, klaar om je te verwelkomen in een wereld van mogelijkheden. 

Over de functie Office manager

De office manager is misschien wel de belangrijkste medewerker van een kantoorafdeling. Niet omdat hij boven de medewerkers staat, maar juist omdat hij ze helpt, faciliteiten voor ze regelt en ze ondersteunt bij vragen en moeilijkheden. De office manager kan alles wat een administratief medewerker kan en regelt bovendien alle praktische zaken op de afdeling. Hij is het eerste aanspreekpunt voor de werknemers, helpt en motiveert ze, en wijst ze als dat nodig is ook terecht. Hij heeft een uitgebreid en verantwoordelijk takenpakket. Een office manager is van alle markten thuis. Hij heeft een praktische en oplossingsgerichte instelling. Hij kan professioneel en persoonlijk communiceren met de andere medewerkers, externe partijen en het management. Als office medewerkers vind je het leuk om mensen te helpen, te motiveren en aan te sturen. Je legt er eer in om je kantoor altijd piekfijn in orde te laten zijn en de productiviteit en tevredenheid van je collega’s zo goed mogelijk te stimuleren.

Wat leer je bij de opleiding Office manager?

Een office manager kan om te beginnen alles wat zijn collega’s ook kunnen. Daarom leer je eerst de taken van een administratief medewerker uit te voeren: gesprekken houden, data beheren, dossiers aanleggen en omgaan met de computer. In tweede instantie krijg je de praktische benodigdheden van een kantoor onder de knie. Je leert om te gaan met elektronische hulpmiddelen en kantoorartikelen, krijgt les over voorraadbeheer en bijbestellen, en oefent met dossiervorming en correspondentie voor de kantoorafdeling. Ook oefen je door middel van theorie en gesprekstechnieken met feedback geven, motiveren van werknemers en het vervullen van een leidersrol.

Welke mogelijkheden heb je als Office manager?

Een office manager is een veelgevraagde professional bij bedrijven. Hij is breed inzetbaar, maar heeft ook de training om een afdeling medewerkers aan te sturen. Daarom zijn je baankansen gunstig en kan je bij veel verschillende ondernemingen terecht.

Games als e-learning zijn succesvol

De ontwikkelingen in onderricht (vorming en training) in het bedrijfsleven en ook van de persoonlijke ontwikkeling zijn de laatste jaren sterk aan verandering onderhevig geweest. Was het altijd heel gebruikelijk om één of meerdere dagdelen klassikaal les, workshop of onderricht te krijgen, met de komst van internet gaat dit steeds vaker ook online middels e-learning.

Wat betekent e-learning?

Het vormgeven van een leersituatie met behulp van internettechnologieën. E-learning is een verzamelnaam voor verschillende leersituaties. Deze leersituaties worden vormgegeven met behulp van technologieën. Bij technologieën kan gedacht worden aan informatietechnologie, maar ook aan communicatietechnologie en internettechnologie. Zo wordt leerstof en een leeromgeving formeel als informeel vormgegeven.

Toepassing e-learning

E-learning is niet meer weg te denken uit de Nederlandse samenleving. E-learning is een verzamelnaam voor lesstof in het onderwijs, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties. Voordat er over e-learning werd gesproken, was de benaming “webbased leren”. Ook werd er wel gesproken over teleleren en online leren. De term e-learning wordt ongeveer sinds 1999 gebruikt. Rond de eeuwwisseling waren de verwachtingen rond e-learning hooggespannen. E-learning zou het leren sterk vergemakkelijken en veel effectiever zijn dan klassikaal onderricht.

Ontwikkelingen

Hoewel internet een snelle vlucht in haar ontwikkeling heeft genomen, is e-learning in deze ontwikkeling niet meegegaan. Met name de verwachte ontwikkeling op het gebied van internet e-learning is niet efficiënter en ook niet interactiever geworden. Met internettechnologie zouden complexe leerstof en taken via e-learning eigen gemaakt kunnen worden. De leerstof en de leerling zouden in de leeromgeving van het internet centraal moeten komen te staan. De gedachte was toen nog dat e-learning wel massaal zou worden toegepast.

Games

In de wereld van de internettechnologie wordt een onderscheidt gemaakt tussen de leeromgeving en een game. In tegenstelling tot e-learning, voor theorielessen en praktijk opdrachten, hebben games wel een vlucht gemaakt in hun ontwikkeling. Een goede reden voor die snelle ontwikkeling zou kunnen zijn de uitdagingen die in gamespelen worden ingebouwd. Daar e-learning feitelijk electronic learning betekent, is dat ook de digitale game. Echter alleen als een serieus spel.

De ontwikkelaars

Bij het ontwikkelen van games, gaan de makers uit van het gedrag van de speler. De gamedesigner denkt dan ook uit de vorm en beleving van de speler. De speler wordt gemotiveerd tijdens het spelen van het spel door te leren en de stof te blijven herhalen.

Leerbeleving die doel treft

Hoewel e-learning een vaste plaats heeft gekregen in het bedrijfsleven en feitelijk het nieuwe leren is geworden, voldoet de inhoud van de leerstof niet volledig aan de verwachtingen van de cursist. Dit in tegenstelling tot de leerstof die op games zijn gebaseerd. Zorginstellingen, overheidsorganen, als scholen, zijn dan ook naarstig opzoek naar oplossingen om het lesstofleren toegankelijker te maken voor de gamestof en zo bijdraagt aan een goed en effectiever leren.

Eigenschappen van e-learning

E-learning (het electronisch leren) wordt ook wel gezien als leren op afstand. Het leren is niet meer aan plaats of tijd gebonden. Vergelijkbaar met het spelen van een game.

Omscholen? Begin met een thuisstudie!

Er zijn continu veranderingen op de arbeidsmarkt. Zo ook als het gaat om de werkgelegenheid in de verschillende sectoren. De open grenzen zorgen ervoor dat de mogelijkheid om te werken in bloemkassen, groentevelden, steeds lastiger worden. Maar ook de continue ontwikkeling van elektronica die veel handwerk overbodig maakt, zorgt ervoor dat de werkgelegenheid daalt. Ontslag betekent vervolgens een andere baan zoeken.

Een baan zoeken

Omdat u ervaring heeft in een bepaald werkgebied, gaat u vervolgens op zoek naar een baan in dezelfde sector. Met geluk bent u na een 10-tal brieven en een paar sollicitaties weer aan het werk, maar ook bij het bedrijf waar u op dat moment aan het werk bent, gaan de ontwikkelingen verder en zal er worden bekeken hoe er bespaard kan worden.

Om te voorkomen dat u in een vicieuze cirkel belandt en over een aantal jaar helemaal niet meer aan de slag kunt, bijvoorbeeld omdat uw leeftijd een rol gaat spelen bij het solliciteren, is het verstandig om u te laten bijscholen. Het beste moment om uzelf om te scholen, is op het moment dat u nog werk heeft.

Een (thuis)studie wanneer u nog werkt

Het starten van een (thuis)studie terwijl u nog aan het werk bent, heeft diverse voordelen.

Veel thuisstudies kunnen volledig vanaf thuis worden gevolgd. U kunt zelf de tijden bepalen. U doet dit dus volledig buiten uw werk om en uw werkgever zal hier geen last van hebben. Heeft u het even druk? Dan is het geen probleem als u even uw studie opzij zet.

Doordat u tijdens uw huidige baan al een opleiding heeft gevolgd, merkt u het minder in uw portemonnee. U heeft nog inkomsten en vanaf het moment dat u geen baan meer heeft, zal dit steeds lastiger worden.

Een derde punt, misschien wel de belangrijkste, is dat u aan uw eventuele volgende werkgever laat zien dat u zichzelf ontwikkelt. U bent bereid om te leren, ook al bent u op dit moment zeker van een baan. Hiermee geeft u aan uw potentiele nieuwe werkgever het signaal af dat u leergierig bent.

Wilt u zich graag verder oriënteren op een thuisstudie? Bekijk dan eens de website bblopleidingen.org. Hier vindt u informatie over verschillende studievormen, en kunt u direct thuisstudies zoeken en vergelijken.