Een didactiek training?

Wanneer u docent bent en beter les wilt leren geven, kan het een goed idee zijn om u in te schrijven voor een didactiek training. De kans is groot dat u hier al eens van heeft gehoord, maar wat houd het nou precies in? Als u een didactiek training volgt, leert u om informatie beter naar anderen over te brengen. Voor docenten is dat natuurlijk belangrijk, en dus is zo’n training ideaal. Er zijn ook mensen die hele andere beroepen beoefenen en toch een dergelijke training volgen. Goed informatie kunnen overbrengen naar anderen komt namelijk altijd van pas. Het kan goed voor uw loopbaan zijn om over didactische vaardigheden te beschikken, ook als u geen docent van beroep bent. 

Wat leer je met een didactiek training? 

Met een didactiek training leert u dus lesgeven, maar op wat voor een manier? Om te beginnen leert u om individuen beter te observeren. Zo ziet u wie er nog moeite met de stof hebben of wie het juist erg goed onder de knie hebben. Ook leert u om goede feedback te geven, feedback waarmee men echt iets kan. Wordt iemand beter, dan laat u ook merken dat er vooruitgang is. Zo stuurt u uw leerlingen in de juiste richting. Het is ook een actievere vorm van lesgeven dan wanneer u zelf continu aan het uitleggen bent en u zich alleen tot de klas richt. De lessen worden interessanter voor de leerlingen en ze raken gemotiveerder. De resultaten zullen daardoor beter zijn en ook heeft u minder last van leerlingen die afdwalen met hun gedachten. Het resultaat is dat ook u een lagere werkdruk heeft. 

Wilt u een didactiek training volgen? Dan zijn er diverse bedrijven waarbij u terechtkunt voor een dergelijke training. Het is zeker aan te raden om uzelf eens goed in de mogelijkheden te verdiepen