Omscholen? Begin met een thuisstudie!

Er zijn continu veranderingen op de arbeidsmarkt. Zo ook als het gaat om de werkgelegenheid in de verschillende sectoren. De open grenzen zorgen ervoor dat de mogelijkheid om te werken in bloemkassen, groentevelden, steeds lastiger worden. Maar ook de continue ontwikkeling van elektronica die veel handwerk overbodig maakt, zorgt ervoor dat de werkgelegenheid daalt. Ontslag betekent vervolgens een andere baan zoeken.

Een baan zoeken

Omdat u ervaring heeft in een bepaald werkgebied, gaat u vervolgens op zoek naar een baan in dezelfde sector. Met geluk bent u na een 10-tal brieven en een paar sollicitaties weer aan het werk, maar ook bij het bedrijf waar u op dat moment aan het werk bent, gaan de ontwikkelingen verder en zal er worden bekeken hoe er bespaard kan worden.

Om te voorkomen dat u in een vicieuze cirkel belandt en over een aantal jaar helemaal niet meer aan de slag kunt, bijvoorbeeld omdat uw leeftijd een rol gaat spelen bij het solliciteren, is het verstandig om u te laten bijscholen. Het beste moment om uzelf om te scholen, is op het moment dat u nog werk heeft.

Een (thuis)studie wanneer u nog werkt

Het starten van een (thuis)studie terwijl u nog aan het werk bent, heeft diverse voordelen.

Veel thuisstudies kunnen volledig vanaf thuis worden gevolgd. U kunt zelf de tijden bepalen. U doet dit dus volledig buiten uw werk om en uw werkgever zal hier geen last van hebben. Heeft u het even druk? Dan is het geen probleem als u even uw studie opzij zet.

Doordat u tijdens uw huidige baan al een opleiding heeft gevolgd, merkt u het minder in uw portemonnee. U heeft nog inkomsten en vanaf het moment dat u geen baan meer heeft, zal dit steeds lastiger worden.

Een derde punt, misschien wel de belangrijkste, is dat u aan uw eventuele volgende werkgever laat zien dat u zichzelf ontwikkelt. U bent bereid om te leren, ook al bent u op dit moment zeker van een baan. Hiermee geeft u aan uw potentiele nieuwe werkgever het signaal af dat u leergierig bent.

Wilt u zich graag verder oriƫnteren op een thuisstudie? Bekijk dan eens de website bblopleidingen.org. Hier vindt u informatie over verschillende studievormen, en kunt u direct thuisstudies zoeken en vergelijken.